Ζάκυνθος: Τμήμα Υγιεινής & Ασφάλειας Περιφερειακής Ενότητας | Πέντε τα κρούσματα επιδημίας ιλαράς

ενεργό link
ενεργό link

ΙΛΑΡΑ

Την προσοχή των κατοίκων του νησιού μας για την επιδημία της ιλαράς εφιστούν οι υπεύθυνοι του Τμήματος Υγιεινής και Ασφάλειας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και καλούν τους πολίτες να ενημερωθούν από το γιατρό τους για το αν χρειάζεται να προχωρήσουν σε εμβολιασμό.

Τους προηγούμενους μήνες υπήρξε έντονη δημοσιότητα γύρω από τη νόσο και τα μέτρα πρόληψης και το ενδιαφέρον δεν πρέπει να ατονήσει, με στόχο την ενημέρωση και την καλύτερη προστασία της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως  και στη Ζάκυνθο τους προηγούμενους μήνες πραγματοποιήθηκε ένα πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμού από το ΠΕΔΥ, το οποίο όμως ολοκληρώθηκε καθώς ο αριθμός των διαθέσιμων εμβολίων εξαντλήθηκε. Ωστόσο, σε περίπτωση που χρειαστεί, υπάρχει επάρκεια εμβολίων στα φαρμακεία του νησιού μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Ζάκυνθο μέχρι στιγμής (από την έναρξη της επίσης καταγραφής των κρουσμάτων μέχρι και σήμερα) έχουν καταγραφεί συνολικά 5 περιστατικά, τρία εκ των οποίων αφορούσαν παιδιά και δύο ενήλικες.

Για περισσότερα πατήστε στη πηγή…

Πηγή: http://www.ermisnews.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το παρόν άρθρο είναι αναδημοσίευση από την παραπάνω πηγή, ο σύνδεσμος της οποίας παραπέμπει στην ίδια την πηγή. Το ιστολόγιό μας δεν έχει ασχοληθεί δημοσιογραφικά, οπότε ότι διαφωνία μπορεί να έχετε μπορείτε να απευθυνθείτε στην ίδια την πηγή.