Πάτρα:Κατέληξε στο Ρίο 41χρονη μητέρα από τη Ζάκυνθο λόγω ενδονοσοκομειακής λοίμωξης στο Νοσοκομείο του νησιού

ενεργό link
ενεργό link

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ

Μοιραία κατάληξη είχε για την Ελένη Αρβανιτάκη 41 ετών από τη Ζάκυνθο, η χειρουργική επέμβαση ρουτίνας που υπεβλήθη προ ημερών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, προκειμένου να βγάλει λάμα από το πόδι της, καθώς προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στο tempo24.gr, όταν η γυναίκα ξύπνησε, το πόδι της είχε πρηστεί και δεν λειτουργούσαν το συκώτι και τα νεφρά της.

Η κρισιμότητα της κατάστασης της, έκρινε αναγκαία την άμεση μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο «Παναγία Βοήθεια».

Τελικά η γυναίκα, σήμερα τα ξημερώματα και μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ, έχασε την «μάχη» για την ζωή, αφήνοντας πίσω της δυο ανήλικα παιδιά και πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες υγεινής στους νοσοκομειακούς χώρους στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Ζακύνθου.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Μετά από αυτό το περιστατικό, όπως αναφέρει ο Δημοσιογράφος του Stigma 97,6 Σπύρος Λιβέρης αναστάλθηκαν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και την Παρασκευή 25/11 έγινε έλεγχος για ύπαρξη μικροβίων λοιμώξεων κ.λ.π.. Ελέγχθηκαν ο χώρος του χειρουργείου, τα υλικά, γάζες κ.λ.π. βγήκαν όλα αρνητικά.

Μάλιστα ,επαναλειτούργησε το χειρουργείο αλλά δυστυχώς παρουσιάστηκαν μετεγχειρητικά πάλι τα ίδια προβλήματα, σε πιο ελαφρά μορφή, και ο ασθενής διακομίστηκε στην Πάτρα για λόγους ασφαλείας.

Κατόπιν αναστάλθηκαν όλα τα χειρουργεία, ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας και το κέντρο λοιμώξεων. Αναμένεται κλιμάκιο από την Αθήνα αύριο στο νοσοκομείο Ζακύνθου αλλά και στο Ρίο για να διερευνήσει τα αίτια. Θα διερευνηθεί αν το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.

Μέχρι τότε δεν θα γίνει κανένα χειρουργείο ούτε καισαρικές για λόγους ασφαλείας.

Θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά σε ελεγμένο χώρο.

Πηγή:http://www.tempo24.gr

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στην Κοινή Γνώμη η είδηση του θανάτου μιας συμπατριώτισσας μας που μετά από ένα χειρουργείο ρουτίνας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές, μεταφέρθηκε στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο σε κωματώδη κατάσταση και δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Το ερώτημα που απασχολεί πλέον τους αρμοδίους είναι κατά πόσο οι επιπλοκές οφείλονται σε κάποια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη ή σε κάποιο άλλο λόγο, όπως για παράδειγμα σε κάποιο από τα φάρμακα που χορηγήθηκαν.

Η εγχείρηση της γυναίκας, που αφορούσε μια επέμβαση ρουτίνας για την αφαίρεση σιδερένιων λάμων από το πόδι της πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες μια ημέρα αργότερα παρουσιάστηκαν επιπλοκές αφού η ασθενής εμφάνισε υπατική ανεπάρκεια. Οι αρμόδιοι γιατροί αποφάσισαν να κλείσουν τα χειρουργεία προκειμένου να ερευνηθεί αν υπήρξε το ενδεχόμενο λοίμωξης, κάτι που τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποδείχθηκε. Αφού ακολούθησαν όμως απολυμάνσεις και αποστειρώσεις, τα χειρουργεία ξεκίνησαν και πάλι να λειτουργούν.

Ωστόσο λίγο μετά την επαναλειτουργία των χειρουργείων ένα νέο ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε, όταν ακόμη ένας ασθενής παρουσίασε αντίστοιχα προβλήματα αλλά ευτυχώς πιο ήπιας μορφής.

Το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή και αποφασίστηκε να ενημερωθεί άμεσα το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και το Υπουργείο Υγείας.

Σήμερα αναμένεται να φτάσει στη Ζάκυνθο αεροπορικώς κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να κάνει ενδελεχή έλεγχο ως προς τα αίτια των περιστατικών. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος τα χειρουργεία παραμένουν κλειστά.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Πηγή:http://ermisnews.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Π.Σ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Η Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ με έκτακτη απόφασή της, αναβάλει τον ποδοσφαιρικό  αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΟ ΠΑΝΑΡΤΕΜΙΣΙΑΚΟΣ –  ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΙΚΑΔΟΥ που είχε ορισθεί για την ΚΥΡΙΑΚΗ 04/12/2016  και ώρα 15.00 στό  γήπεδο ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ, λόγω του θανάτου της Αρβανιτάκης Ελένης ετών 43.

Για το  Δ.Σ. ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Με αφορμή την εμφάνιση μετεγχειρητικών επιπλοκών και έπειτα από όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες στις οποίες προέβη η Διοίκηση του Γ.Ν.Ζακύνθου, όπως πλήρης και εκτενής μικροβιολογικός έλεγχος των χειρουργείων , ο οποίος απέβη αρνητικός για ύπαρξη μικροβίων, μετά από εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 02.12.16, ανεστάλη η λειτουργία των χειρουργείων για λόγους ασφαλείας, μέχρι την πλήρη διερεύνηση από τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας των αιτιών που τις προκάλεσαν.
Σε κάθε περίπτωση , η γενική λειτουργία του Νοσοκομείου παραμένει ασφαλής για τους ασθενείς και τους προσερχόμενους σε αυτό.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ Κ. ΤΣΑΡΙΔΟΥ
Εκ μέρους του Δ.Σ.
του Γ.Ν.Ζακύνθου