Κεφαλονιά: Το νησί τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο (Βίντεο)

ενεργό link
ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Φωτογραφία: www.kefaloniamas.gr
ενεργό link

Με μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε χθές το πρωί ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά.

Εκατοντάδες πιστοί τίμησαν τον εορτασμό της ανακομιδής του Ιερού Σκηνώματος του πολιούχου της Κεφαλονιάς Αγίου Γερασίμου. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, είχε συγκεντρωθεί από νωρίς πλήθος πιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να τιμήσουν την εορτή του Αγίου.

Στην πανηγυρική Πολυαρχιερατική θεία λειτουργία χοροστάτησαν,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος και στη συνέχεια ακολούθησε η λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου με τη συμμετοχή ιερέων από όλο το νησί.

Την λιτανεία συνόδευσαν οι Φιλαρμονικές «Διονύσιος Λαυράγκας» και Σάμης «Θέμος Αμούργης», μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος»,το Λύκειο Ελληνίδων Αργοστολίου, πρόσκοποι, σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων και πλήθος κόσμου.

Το παρών έδωσαν σύσσωμες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Ζαχαράτος Γεράσιμος , την αντιπολίτευση ο βουλευτής Ηρακλείου Αυγενάκης Λευτέρης και ο βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, παραβρέθηκαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο πατώντας στη πηγή…

Πηγή:http://kefaloniamas.gr