Αλέξανδρος Κόμης: Είναι αρνητικό το gaming επειδή δεν το έχεις δοκιμάσει;

ενεργό link
ενεργό link

GAMING (Αντιγραφή)

Κατά καιρούς ακούγονται οι λέξεις gaming και gamers. Πολλοί είναι εκείνοι ομως που δεν έχουν ιδέα τι ακριβώς περιγράφουν αυτές οι λέξεις.
Το gaming λοιπον προκειτε για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι τις ποπ κουλτούρας όπως έχει εξελιχθεί με βάση την τεχνολογική ανάπτυξη.

Η βάση ειναι καθαρά και μόνο για διασκέδαση,βασικά έτσι ξεκινάς,μετά έρχεται ο ανταγωνισμός βλέποντας άλλους αντιπάλους gamers μέσα στον εικονικό κόσμο αυτόν,και έτσι ‘κολλάς’ με το gaming.

Στην ερώτηση για το πόσες ώρες μπορεί ένας gamer να παίζει,εδώ γελάμε,προφανώς και δεν υπάρχει όριο στο gaming,το μόνο όριο είσαι εσύ,το πόσο αντέχεις,από 10 λεπτά μέχρι και 2 μέρες σερί.

Κατά καιρούς,στην προσπάθειά να εξηγηθεί και να αναλυθεί το φαινόμενο του gaming πολλοί θεωρητικοί έχουν θέσει ερωτήματα για το κατά πόσο τα παιχνίδια αυτού είδους προσφέρουν μια κοινωνική δραστηριότητα για όσους ασχολούνται.Πάνω σε αυτό το κομμάτι πιστεύω  ότι έχει να κάνει με την παιδεία,τι έχει πάρει κανείς από τους γονείς του,από την κοινωνία από το σχολείο.Υπάρχουν παιδιά σε χαμηλά ποσοστά,που δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να κάνουν και άλλα πράγματα ,να βγουν έξω,να παίξουν.Να βγουν στην κοινωνία.
Και ειμαι σίγουρος ότι ένας κοινωνικός χαρακτήρας δεν μπορεί μέσο τον games αντί-κοινωνικοποιηθεί.

Όσο για το θέμα τις σύγχυσης και τα νεύρα πάνω στα games,ναι το παραδέχομαι,ναι μπορεις να γίνεις βίαιος πάνω σε ένα παιχνίδι και να βγεις εκτός ελέγχου,αλλά αυτά συνδέονται τις περισσότερες φορές με βαθύτερους ψυχολογικούς παράγοντες.
Ένας έμπειρος gamer ξερει να συγκρατήσει τα νεύρα του,ενώ ένας αρχάριος όχι.

Ο κόσμος ξέρει μόνο τα αρνητικά και για αυτο το υποβαθμίζει,για κάποιους το gaming είναι τρόπος χαλάρωσης και για άλλους είναι ‘δουλειά’.

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός περίπου στην ηλικία 9-10 χρονών,έπρεπε να πήγαινα αγγλικά για να γυρίσω σπίτι και να παίξω στην πλατφόρμα που είχα τότε.Το gaming για εμένα έχει αισθηματική αξία,διότι εκτός ότι είναι η λύση του ‘βαριέμαι’,είναι και ένας τρόπος διασκέδασης που μόνο οι gamers θα καταλάβουν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΗΣ (Αντιγραφή)

Αλέξανδρος Κόμης