Σπύρος Γαλιατσάτος:«Πρωτιά Ιονίων Νήσων και τον Σεπτέμβριο στον τουρισμό»

ενεργό link
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Φωτογραφία:Kev Slade
ενεργό link

«Τα Ιόνια Νησιά παρέμειναν σταθερά πρώτα σε ποσοστό αφίξεων από το εξωτερικό, βελτιώνοντας το ποσοστό τους στο πρώτο εννεάμηνο(1/1-30/9/2016), στο 12,2% από το 11% του οκταμήνου. Ακολουθούν η Κρήτη και οι Κυκλάδες, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ρόδος στο ίδιο διάστημα παρουσιάζει αύξηση κατά 7,6%», επισημαίνει ο αντι-περιφερειάρχης Τουρισμού και τουριστικής προβολής Ιονίων Νήσων, Σπύρος Γαλιατσάτος.

Όπως αναφέρει, το Σεπτέμβριο οι αφίξεις από το εξωτερικό για την Κέρκυρα σημείωσαν άνοδο 16,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και από το εσωτερικό κατά 30,10%. Το Άκτιο (που αφορά και την Λευκάδα) επίσης είχε άνοδο κατά 28,40% από το εξωτερικό και κατά 207,50% από το εσωτερικό (υπερτριπλασιασμός αφιχθέντων). Η Κεφαλονιά είχε άνοδο κατά 10,10% από το εξωτερικό και 50,10% από το εσωτερικό. Η Ζάκυνθος είχε άνοδο κατά 18,3% από το εξωτερικό και 6,5% από το εσωτερικό.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ.Γαλιατσάτο, οι ακτοπλοϊκές αφίξεις τον Αύγουστο στα λιμάνια της Κέρκυρας είχαν άνοδο κατά 3,37% σε επιβάτες και 4% σε οχήματα. Από τα λιμάνια της Ιταλίας τον ίδιο μήνα, οι αφίξεις σε επιβάτες ήταν αυξημένες κατά 60,51% και σε οχήματα 52,80%. Οι ακτοπλοϊκές αφίξεις τον Σεπτέμβρη στα λιμάνια της Κεφαλονιάς ήταν αυξημένη κατά 2% σε επιβάτες και 17,83% σε οχήματα. Στη Ζάκυνθο επίσης το Σεπτέμβρη οι αφίξεις σε επιβάτες είχαν άνοδο 8,7% ενώ εμφανίζουν ελαφρά μείωση στα οχήματα.

«Ο τρέχων μήνας Οκτώβρης, ο οποίος εξελίσσεται θετικά μέχρι στιγμής, θα εμφανίσει άνοδο. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι έχουμε συνεχή προγραμματισμό επιπλέον πτήσεων από το εξωτερικό για το 2017 και για όλα τα αεροδρόμια των Ιονίων Νήσων», δηλώνει ο κ.Γαλιατσάτος.

Τέλος, προσθέτει, ότι, «Πρέπει να επισημανθεί, ότι η συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ της Περιφέρειας έχει ανεβεί ακόμη περισσότερο και παραμένει αταλάντευτα ως στόχος της ΠΙΝ, ώστε αυτό να αποτελέσει τον καταλύτη για την άνοδο και των άλλων τομέων, ήτοι της παραγωγής αγροκτηνοτροφικών προϊόντων και μεταποίησης, τα οποία υποστηρίζει η ΠΙΝ».

Πηγή:http://www.ert.gr