Πάτρα: Δίκη για την δολοφονία του 37χρονου Γιώργου Σαρακίνη | Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, ξεκίνησε τη Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας, η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 37χρονου Γιώργου Σαρακίνη, που είχε συγκλονίσει τη Ζάκυνθο, στις 22 Ιουλίου 2017.

Στο εδώλιο κάθονται δύο άτομα, ένας 34χρονος που βαρύνεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Δίπλα του, κάθεται ένας ακόμα 34χρονος, που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία από πρόθεση, της παράνομης οπλοκατοχής και παραποίησης όπλου.

Στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο πρώτος κατηγορούμενος, παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι πυροβόλησε το θύμα με καραμπίνα έξι φορές. Όμως, αρνήθηκε ότι το έκανε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά εν βρασμό ψυχικής ορμής, υπό καθεστώς φόβου, άγχους και επανειλημμένων απειλών, που δεχόταν ο ίδιος και η οικογένειά του, από το θύμα και μέλη της οικογένειάς του.

Πλήρη άρνηση των κατηγοριών, δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου, ο δεύτερος κατηγορούμενος, ισχυριζόμενος ότι, σε καμία περίπτωση δεν ενθάρρυνε ή προέτρεψε με την συμπεριφορά του, στην ανθρωποκτονία του θύματος, από τον φυσικό αυτουργό.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε στη πηγή…

Πηγή: http://pelop.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το παρόν άρθρο είναι αναδημοσίευση από την παραπάνω πηγή, ο σύνδεσμος της οποίας παραπέμπει στην ίδια την πηγή. Το ιστολόγιό μας δεν έχει ασχοληθεί δημοσιογραφικά, οπότε ότι διαφωνία μπορεί να έχετε μπορείτε να απευθυνθείτε στην ίδια την πηγή.