Ζάκυνθος: Life is a beach TV | Ένα travel story αφιερωμένο στο Γέρακα και στο μαντολάτο (Βίντεο)

Από την Κεφαλλονιά ως την Πολύαιγο, το πολυφωτογραφημένο Σαρακήνικο της Μήλου, ως την ανεξερεύνητη παραλία της Χοντρούλας στη Ζάκυνθο, το Life is a beach TV αναζητά την παραλία με το πιο θετικό #vibe.

Στο επίσημο κανάλι του Life is a beach TV στο Youtube κάθε Πέμπτη ανεβαίνει νέο επεισόδιο.

Ξεκινάμε με ανυπολόγιστης αξίας ετυμολογικές προσεγγίσεις από Μέτζο για την προέλευση του ονόματος Ζάντε (Τζάντε), με το οποίο είναι γνωστή διεθνώς η Ζάκυνθος. Μετά από ενδελεχή έρευνα στις μηχανές της google, ο Άλεξ βρήκε ότι το πιο πιθανό είναι πως η ονομασία Ζάντε προέρχεται από το «Ζα» που σημαίνει πολύ και το «Ντε» που σημαίνει λόφος, καθώς απ’ ό,τι φαίνεται το νησί είναι γεμάτο από λόφους. Κατά τους Βενετσιάνους η Ζάκυνθος ονομάζεται και Φιόρο του Λεβάντε, δηλαδή Άνθος της Ανατολής. Όχι, για να μην νομίζεις ότι είμαστε τίποτε άσχετοι.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, το πρόγραμμά μας με επίσκεψη σε ένα οικογενειακό εργαστήριο που παράγει, σύμφωνα με συνταγές 600 ετών, παραδοσιακό μαντολάτο, παστέλι, λουκούμι και μάντολες. Ο κ. Νικόλαος, λοιπόν, ιδιοκτήτης της Ζακυνθινής Απόλαυσης, μας ξεναγεί στο εργαστήρι και εξηγεί τη διαδικασία παρασκευής.

Στο εργαστήριο μπορεί ο καθένας να έρθει και να παρακολουθήσει κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και να βρει μια μεγάλη έκθεση με άλλα τοπικά προϊόντα όπως μέλι, κρασί, ελαιόλαδο, τυρί λαδοτύρι, αρώματα και αναμνηστικά δώρα. Φτάνουμε το λοιπόν στην παραλία του Γέρακα, που βρίσκεται νοτιοδυτικά του νησιού.

Μια ακόμη παραλία, που προστατεύεται από το Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, καθώς είναι από τα μέρη όπου η χελώνα Καρέτα καρέτα, που ο Μέτζο δεν συνάντησε ποτέ, γεννά τα αυγά της. Να ξέρεις ότι η ανθρώπινη παρουσία επιτρέπεται από τις 7 το πρωί έως και τη δύση του ηλίου. Αυστηρά όμως. Υπάρχουν ειδικοί κανονισμοί που ισχύουν για την προστασία της χελώνας. Η παραλία του Γέρακα έχει ζεστά και ρηχά νερά. Σε κοντινή απόσταση έχει μέρη να προμηθευτείς τα απαραίτητα για να στήσεις τη φάση σου στην παραλία, όπου έχει και κάμποσες ξαπλώστρες… σιγά μην λείπανε.

Website: http://lifeisabeachtv.com/

Facebook: https://www.facebook.com/lifeisabeachtv/

Instagram: https://www.instagram.com/lifeisabeachtv