Ζάκυνθος: Σύλλογος Φίλων Ξενοπουλείου Παιδικής Βιβλιοθήκης | Μουσική  παράσταση με τίτλο ΛύρΑυλος, 3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική στις 13/5/18

Δελτίο Τύπου

Ο Σύλλογος Φίλων της Ξενοπουλείου Παιδικής Βιβλιοθήκης Ζακύνθου προσκαλεί  μικρούς και  μεγάλους φίλους της μουσικής να υποδεχτούμε μαζί,  σε ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο και στην παράδοση, τους μουσικούς, ταξιδιώτες της αρχαίας ελληνικής μουσικής, το ΛύρΑυλο, σε μια μουσική παράσταση με τίτλο :  ΛύρΑυλος,  3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική

      Μία μουσική  παράσταση που καταλύει  τα όρια του χρόνου, γεφυρώνοντας  το σήμερα με το χθες. Σχήματα, ήχοι, εικόνες, σκηνές ζωής μέσα στο χωροχρόνο, την Κυριακή, 13 Μαΐου2018 στις 20:30, στη Λέσχη ‘Ο Ζάκυνθος’.

Τα 4 μέλη του ΛύρΑυλου   με διάθεση για σάτιρα και γλέντι, τραγουδούν και παίζουν πάνω από 15 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, βασιζόμενοι σε σωζόμενες αρχαιοελληνικές παρτιτούρες, προσφέροντας στο κοινό τη μαγεία ενός ταξιδιού που για τον καθένα αποτελεί  εμπειρία ζωής.
Στην Αρχαία Ελλάδα η Μουσική ήταν απόλυτα συνυφασμένη με την καθημερινότητα όλων των ανθρώπων, και σαν μια σύνθετη καλλιτεχνική και πνευματική έκφραση μας βοηθά να πλησιάσουμε όχι μόνον την αισθητική αλλά και το σύνολο του τρόπου ζωής και σκέψης των αρχαίων Ελλήνων. Eίχε ιδιαίτερη θέση σε όλες τις εκδηλώσεις της προσωπικής και της κοινωνικής ζωής. Στις στιγμές της χαράς και του γλεντιού, στα συμπόσια και στις συγκεντρώσεις και φυσικά στους γάμους – ήταν αλληλένδετη με όλους τους ιδιωτικούς εορτασμούς αλλά και «σύντροφος» στην καθημερινότητα. Ένας αυλητής λ.χ. συνόδευε τις γυναίκες στο ζύμωμα, τους εργάτες στον τρύγο και τον θερισμό, τους κωπηλάτες αλλά και τους στρατιώτες στην πορεία προς την μάχη.
Ο Λύραυλος παρουσιάζει τα σωζόμενα αυτά κείμενα, είτε μόνα τους, είτε με νεώτερες συνθέσεις βασιζόμενες επάνω σε αυτά, σε μια μοναδική για το νησί μας συναυλία με αυθεντικά ανακατασκευασμένα όργανα,τα οποία να σημειώσουμε πως στο τέλος της παράστασης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να τα δει από κοντά, ακόμη και να τα αγγίξει.

Σας περιμένουμε . Τιμή γενικής εισόδου 5ευρω. Παιδιά μέχρι 6 ετών δωρεάν.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων της Ξ.Π.Β.