Ζάκυνθος-Σύλλογοι Ξενοδόχων Λαγανά: SOS!!!Τα σκουπίδια απειλούν τον τουρισμό και την οικονομία του νησιού!

ενεργό link
ενεργό link

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ (1) (Αντιγραφή)

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το νησί παραμένει εδώ και μήνες στην ίδια τραγική κατάσταση, με τους τόνους των συγκεντρωμένων απορριμμάτων να αποτελούν πλέον σοβαρές εστίες μόλυνσης και να απειλούν την υγεία των κατοίκων.

Βρισκόμαστε 3 μόνο μήνες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Οι τουριστικοί πράκτορες μας έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι εφόσον δεν εξευρεθεί μία λύση άμεσα για τα απορρίμματα, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ακυρώσεις κρατήσεων.

Τους τελευταίους μήνες οι Σύλλογοι Ξενοδόχων συμμετείχαμε σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, συσκέψεις, επαφές με τις τοπικές αρχές και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να εξευρεθεί λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Οι προτάσεις και οι διαβεβαιώσεις πολλές, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Για τελευταία φορά, καλούμε τον Υπουργό μας, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, τον Δήμαρχο Ζακύνθου και τον ΦΟΣΔΑ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αφήσουν στην άκρη τις όποιες αντιπαραθέσεις και από κοινού, αυτή την ύστατη στιγμή, να εξεύρουν μία λύση, ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ.

Υπενθυμίζουμε ότι η οικονομία του τόπου μας εξαρτάται κυρίως από τον τουρισμό και ενδεχόμενη παράταση του προβλήματος θα πλήξει ανεπανόρθωτα όλες ανεξαρτήτως τις παραγωγικές μας τάξεις.

Σταθήκαμε αρωγοί και συμπαραστάτες όλων, επιδείξαμε ανοχή και υπομονή προκειμένου να βρεθεί λύση.

Επειδή έχει δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος χωρίς διέξοδο και η κατάσταση αυτή θα έχει σοβαρές και απρόβλεπτες οικονομικές επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού, σας δηλώνουμε ότι θα κινηθούμε νομικά.

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων