Ζάκυνθος: Συλλυπητήρια ανακοίνωση Ε.Θ.Π.Ζ για την απώλεια του Καθηγητή Γιάννη Παντή

ενεργό link
ενεργό link

ΕΘΝΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΠΖ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Καθηγητή Γιάννη Παντή και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο εκλιπών υπήρξε πρωτεργάτης για τη δημιουργία, την εδραίωση και την εθνική και διεθνή διάσταση του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, όντας ο πρώτος Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης κατά την περίοδο 2000 – 2005. Το Ε.Θ.Π.Ζ. ως ο πρώτος Φ.Δ. στην Ελλάδα, αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση στη χώρα μας, καθώς μετά την ίδρυση και την λειτουργία του τα πρώτα χρόνια θεσμοθετήθηκαν ακόμη 27 Φορείς Διαχείρισης σε προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας.

Ο Γιάννης Παντής υπήρξε ένας σπουδαίος επιστήμονας, ένας υπέροχος άνθρωπος που υπερασπίστηκε με πάθος, σθένος και επιχειρήματα την προστασία του περιβάλλοντος και συνέβαλε καθοριστικά μέσα από τις δράσεις του και την εκάστοτε θεσμική του ιδιότητα όχι μόνον στην προώθηση του Φ.Δ. του Ε.Θ.Π.Ζ. αλλά και στην βιώσιμη ανάπτυξη και προβολή της Ζακύνθου και η απώλειά του αποτελεί ένα ανεκπλήρωτο κενό.
Καλό ταξίδι στα ‘περιβόλια’ του ουρανού αγαπητέ Γιάννη.

Εκ του Φορέα Διαχείρισης του Ε.Θ.Π.Ζ