Ζάκυνθος: Πυρκαγιές 2017 | Ελεύθεροι υπό όρους οι τρεις που κατηγορούνται για εμπρησμό

0
7
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 5
Φωτογραφία: Φίλοι Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου

Περιοριστικά μέτρα εξόδου από την χώρα, κάθε 1η και 15η του μηνός, εμφάνιση στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα και 3.000 ευρώ εγγύηση, ήταν η ποινή, που επέβαλαν σήμερα-σύμφωνα με αποκλειστική ενημέρωση της τοπικής ΕΡΤ- ο εισαγγελέας και ο ανακριτής Ζακύνθου, σε 30χρονο ημεδαπό, αφού πρώτα ζήτησε και έλαβε την προβλεπόμενη προθεσμία για να απολογηθεί, και ο οποίος, κατηγορείται για εμπρησμό και συγκεκριμένα για την μεγάλη και καταστροφική πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε πέρυσι στις 26 Αυγούστου, στη θέση «Στροφιλιά» Βολιμών, καίγοντας περίπου 15.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων, απειλώντας άμεσα τα ορεινά τα χωριά της Αναφωνήτριας και των Μαριών.

Να σημειωθεί πως ορίστηκε και τακτική δικάσιμος, ενώ για την ίδια υπόθεση-σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση της ΕΡΤ Ζακύνθου-κατηγορούνται και δύο αλλοδαπές νεαρής ηλικίας, 19 και 23 ετών, στις οποίες, μετά και την δική τους-σημερινή-απολογία, επιβλήθηκαν, επίσης, περιοριστικά μέτρα εξόδου από την χώρα και εμφάνισή τους, εντός του πρώτου 5νθημέρου κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Τέλος, να αναφερθεί, ότι, έχει προηγηθεί και ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα και δικογραφία από κλιμάκιο της Δ/νσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που βρέθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νησί, καθώς και από την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πηγή: http://www.ert.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το παρόν άρθρο είναι αναδημοσίευση από την παραπάνω πηγή, ο σύνδεσμος της οποίας παραπέμπει στην ίδια την πηγή. Το ιστολόγιό μας δεν έχει ασχοληθεί δημοσιογραφικά, οπότε ότι διαφωνία μπορεί να έχετε μπορείτε να απευθυνθείτε στην ίδια την πηγή.