Ζάκυνθος: Περιφερειακή Ενότητα | Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος

0
9

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Αντιγραφή)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 εορτάζεται η «Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος».
Σύμφωνα με το υπ. αριθμ.42195/10-8-2018 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών Γενική Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών & Διοικητικής Υποστήριξης Τμήμα Ποιότητας & Εθιμοτυπίας για τον εορτασμό της ημέρας θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Επίσημη Πανηγυρική Δοξολογία στις 10.30π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. κ. Διονύσιος Δ΄, με το ιερατείο της πόλης.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν: οι ΠΟΛΙΤΕΣ και οι ΑΡΧΕΣ σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη.
Παρακαλείται η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου να φροντίσει τα σχετικά με την Ιεροτελεστία, η Αστυνομική Δ/νση Ζακύνθου και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου για την τάξη και ο Δήμος Ζακύνθου για την συμμετοχή της Φιλαρμονικής.

Ορίζεται τελετάρχης στο χώρο κατάθεσης στεφανιών ο, κ. Πέτρος Ψάρρης , υπάλληλος της ΠΕ Ζακύνθου.

Ορίζουμε γενικό σημαιοστολισμό την ημέρα της εορτής από 08.00 π.μ. μέχρι τη δύση του ηλίου.
Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων και των Κτιρίων της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου από την δύση του ηλίου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης της εορτής.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ