Ζάκυνθος: Περισυλλογή και τη στείρωση των αδέσποτων ζώων από τον Δήμο

ενεργό link
ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΚΥΛΟΣ
Φωτογραφία: Διονύσης Παπαντώνης
ενεργό link

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Παρατηρείται μια έξαρση του φαινομένου να περιτριγυρίζουν επικίνδυνα αδέσποτα σκυλιά, τα οποία κάποιοι ιδιοκτήτες τους τα άφησαν ελεύθερα.

Ο Δήμος παρά την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό του το ποσό των 13.000 ευρώ για περισυλλογή και στείρωση.

Μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός, θα αναδειχθεί μειοδότης κτηνίατρος. Τα αδέσποτα σκυλιά κατά την εποχή του ζευγαρώματος γίνονται επικίνδυνα, κυρίως για παιδιά και ηλικιωμένους.

Τις τελευταίες ημέρες απασχολήθηκε προσωπικό και όχημα του Δήμου επί τριήμερο, προκειμένου να περισυλλέξει και να απομακρύνει πάνω από 12 σκυλιά που είχαν σχηματίσει αγέλη στην πλατεία Σολωμού.

Ευχαριστούμε θερμά τις φιλοζωικές ομάδες, που τη συγκεκριμένη στιγμή μας βοήθησαν για τη στείρωση και με τις οποίες συνεργαζόμαστε καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου για την εξάλειψη αυτού του απαράδεκτου φαινομένου, το οποίο δυσφημίζει τη Ζάκυνθο.

Παρακαλούμε τους συνδημότες μας να μην εγκαταλείπουν ελεύθερα τα οικόσιτα ζώα τους και κυρίως τα σκυλιά, αλλά σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα να ειδοποιείται ο Δήμος στο τηλ. 26953- 60908, καθώς και οι φιλοζωικές οργανώσεις.