Ζάκυνθος: Λέσχη Ανάγνωσης-Αφήγησης για παιδιά και εφήβους από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατασταρίου «Μορφές»

ενεργό link
ενεργό link

ΚΑΤΑΣΤΑΡΙ

«Μορφές»
Πολιτιστικός Σύλλογος Κατασταρίου

Λέσχη Ανάγνωσης-Αφήγησης
για παιδιά και εφήβους

Τα παιδιά εκτός από στέγη, ρούχα, φαγητό, ύπνο, και παιχνίδι για να μεγαλώσουν χρειάζονται και τα βιβλία. Το διάβασμα μεγαλώνει τα παιδιά!
Ο κόσμος του βιβλίου είναι μαγικός Η ανάγνωση είναι ένας τρόπος χαράς, γνώσης και επαφής του παιδιού με τον κόσμο.
Τα βιβλία έχουν ιστορίες που βοηθούν την φαντασία -η οποία προσφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη και ωρίμανση της σκέψης των παιδιών- να διεγερθεί δίνοντας τους το κλειδί για εξερεύνηση του έξω κόσμου αλλά και του έσω κόσμου
Το βιβλίο καλλιεργεί την δημιουργικότητά του παιδιού και το βοηθά να συζητήσει τα προβλήματα που έχει.
Βοηθά το παιδί να διαχειριστεί το στρες, να βελτιώσει τον εαυτό του, να συλλέξει πληροφορίες για άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς.
Είναι επίσης η έναρξη ενός παιχνιδιού (μέσα από το παίξιμο της ιστορίας του βιβλίου πχ) που το βοηθά στην επικοινωνία και στην κοινωνικότητα με άλλα παιδιά.
Η ζωή μας ,εμάς των ενηλίκων και γονιών, είναι ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη, συνήθως, ακόμα και αν έχουμε την πρόθεση, δεν καταφέρνουμε να εντάξουμε το βιβλίο στην ζωή μας για να γίνουμε το παράδειγμα για τα παιδιά μας Στο σπίτι επίσης πέρα από το άγχος της διαχείρισης του χρόνου και τα προβλήματα, τηλεόραση και υπολογιστής κρατάνε μεγάλους και μικρούς μακριά από το παράθυρο στον κόσμο που είναι το βιβλίο.
Οι δάσκαλοι πάλι όσο και αν προσπαθούν, δίνουν μάχη με το τέρας του χρόνου και της διδακτέας ύλης που πρέπει να καλύψουν και άλλα προβλήματα και συχνά τους νικάει αυτό το τέρας όσο και αν προσπαθούν, γιατί προσπαθούν στο σύνολο τους.
Μια
Λέσχη Ανάγνωση-Αφήγησηςς στημένη με αγάπη για το βιβλίο και το παιδί, υπομονή, επιμονή και μεράκι είναι το κλειδί που θα ανοίξει το παράθυρο στον κόσμο στα παιδιά μας. Μακριά από τον καταναγκασμό του «πρέπει να διαβάσεις για το σχολείο» τα παιδιά θα μάθουν να ακούνε, θα μυηθούν στην μελέτη όχι για τον βαθμό μα για την γνώση και την ψυχαγωγία , θα καλλιεργηθεί η φαντασία τους, και η κριτική τους σκέψη, θα πλουτίσει το λεξιλόγιο τους , θα κοινωνικοποιηθούν δημιουργικά μακριά από παγίδες της σύγχρονης εποχής, θα ταξιδέψουν με μεταφορικό μέσο τις λέξεις και θα γνωρίσουν άλλες εποχές, άλλους τόπους, άλλους πολιτισμούς, θα μυηθούν στις πανανθρώπινες αξίες.
Εδώ στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατασταρίου
Μορφές αγαπάμε τα παιδιά μας, όλα τα παιδιά, γιατί είναι η συνέχεια μας, είναι το καλύτερο αύριο που ονειρευτήκαμε και δεν το κατακτήσαμε.
Εσείς, οι γονείς τους, πασχίζετε να τους προσφέρετε τα καλύτερα καθημερινά και θα πασχίζετε όσο αναπνέετε , οι δάσκαλοι κακοπληρωμένοι, απαξιωμένοι, ταλαιπωρημένοι αγωνίζεστε να τους παρέχετε εφόδια γνώσης και δεξιοτήτων για το αύριο τους, δώστε μας την ευκαιρία να τους προσφέρουμε και μείς από την ψυχή μας, ψωμί, νερό, απάγκιο, παρηγόρια και φως για τον δρόμο της ζωής τους, μέσα από τις σελίδες των βιβλίων, στηρίζοντας το όνειρο, το μεράκι μας και την προσπάθεια μας με μόνο σκοπό να βγουν τα παιδιά μας κερδισμένα.
Το αξίζουν, τα παιδιά μας, το χωριό μας, ο τόπος μας..
Σας περιμένουμε κάθε Σάββατο το απόγευμα 5-7μ.μ στον πολιτιστικό σύλλογο Κατασταρίου Μορφές (με δωρεάν συμμετοχή) να κάνουμε με τα παιδιά το μαγικό ταξίδι του βιβλίου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας-πληροφοριών:
6977421115 κ .Ντένια Ποταμίτη –Πρόεδρος Δ.Σ Μορφές
6973511582 κ. Τζίνα Μιτάκη Συγγραφέας Υπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης-Αφήγησης

Μικρό βιογραφικό της υπεύθυνης της Λέσχης Ανάγνωσης-Αφήγησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατασταρίου Μορφές.

Η Τζίνα Μιτάκη είναι γιαγιά της Κοραλλένιας –Γεωργίας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι Αττικής. Το 2010 επέλεξε να ζήσει μόνιμα στο τόπο καταγωγής της, στην Ζάκυνθο, στο πατρογονικό παλιό, μικρό, σπίτι στο βουνό στα Χαρτάτα.
Έχει σπουδάσει λογιστική και έχει εργαστεί στον Ιδ. τομέα για πολλά χρόνια.
Αγαπάει τα παιδιά, τα βιβλία και τα παραμύθια και είναι επίμονη ερασιτέχνης της γραφής.
Το καλοκαίρι του 2013 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις άνεμος το βιβλίο της «Νυχτερινές κουβέντες με μια κουκουβάγια»
Διηγήματα, παραμύθια και άρθρα της δημοσιεύονται σε ηλεκτρονικά περιοδικά όπως το
www.anemosmagazin.gr και www.bonusmallmag.gr και έχει συνεργαστεί με την Ξενοπούλειο Παιδική Βιβλιοθήκη.