Ζάκυνθος: Καταγγελία Εργατικού Κέντρου για απλήρωτους εργαζομένους του ξενοδοχείου Zante Blue Beach

ενεργό link
ενεργό link

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΖ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Την ώρα που η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πανηγυρίζουν ότι η Ζάκυνθος συγκαταλέγεται στους πρωταθλητές του τουρισμού στο Ιόνιο και πανελλαδικά , η απληρωσιά τσακίζει κόκκαλα.

Την ώρα που διοργανώνονται «φιέστες» στο νησί από υπουργούς της κυβέρνησης και επιχειρηματίες για το πως θα εκτιναχτούν τα κέρδη της εργοδοσίας, οι συνθήκες εργασίας για τους ξεν/λους είναι ακόμα χειρότερες: 10ωρα,12ωρα,ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ανασφάλιστη εργασία, κακοπληρωμένοι μισθοί, χωρίς εφαρμογή της κλαδικής Σ.Σ.Ε., δεν πληρώνουν ούτε με την Εθνική, με πακέτα 700€ χωρίς ρεπό όλη τη σεζόν και όποιος αντέξε, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων.

Και ενώ τα κέρδη για τους ξενοδόχους του νησιού έχουν εκτοξευτεί υπάρχουν ακόμη ξενοδοχεία που χρωστάνε μισθούς από τον Αυγουστο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ταλαιπωρία που βιώνουν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Zante Blue Beach, στον Αγ. Σώστη, που όχι μόνο χρωστά στο σύνολο των εργαζομένων δεδουλευμένα 2 μηνών,δώρα και επιδόματα αλλά δεν τους δίνει ούτε τα χαρτιά της απόλυσης τους, γιατί δεν τους έχουν κολληθεί τα ένσημά τους στο ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η εγγραφή τους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Μετά από 3 τριμερής και με διαβεβαιώσεις από την εργοδοσία ότι « βαζει την άλλη μέρα τα χρήματα» οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση αφού τους κοροιδεύουν.

Το σωματειο μας διεκδικεί και απαιτεί :

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων

  • Επικόλληση ολων των ενσήμων

Δηλώνουμε δε ότι θα συνεχίσουμε μαζί με τους εργαζόμενους τον αγώνα για την ικανοποίηση των αυτονοητων δικαιωματων τους και θα συνεχισουμε να τους συμπαραστεκόμαστε , οπως το κάναμε από την πρώτη στιγμή.

Από τη Διοίκηση