Ζάκυνθος: Καρναβάλι 2018 | Βενετσιάνικος Γάμος στο Τζάντε στις 17/2/18

ενεργό link
ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ (Αντιγραφή)
Φώτο Αρχείου
ενεργό link

Για 15η Πέμπτη συνεχή χρονιά θα περπατήσει «ο Βενετσιάνικος Γάμος στο Τζάντε 16ος αι. του Αντώνη Μιλάνου» στην Πλατεία Ρούγα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του δρώμενου τα Αναγεννησιακά ακούσματα θα μας ταξιδέψουν 500 χρόνια πίσω, ενώ τα αδιαφιλονίκητης κομψότητας και χάρης κοστούμια, θα ζωντανέψουν, όπως ακριβώς το περιγράφει ο Δ. Ρώμας στο «Σοπρακόμιτο», στα αρραβωνιάσματα των θυγατέρων Νταβιτσέντσα, όπου την γαμήλια πομπή συνόδευαν μουσικάντηδες με ταμπούρλα, βιολιά και σάλπιγγες. Ακολουθούν προσκεκλημένοι στο ευτυχές αυτό γεγονός, με εκπληκτικής τέχνης κοστούμια.

Κάπως έτσι και «ο Βενετσιάνικος Γάμος στο Τζάντε 16ος αι. του Μιλάνου» περπάτησε και περπατάει, από το 2004 μέχρι σήμερα ανελλιπώς, εκπλήσσοντάς μας όλους.

Είμαστε σίγουροι ότι οι επισκέπτες, που έρχονται για να απολαύσουν το δρώμενο ή και να συμμετέχουν, από την υπόλοιπη Ελλάδα (Αθήνα, Βόλο, Χίο), θα αποζημιωθούν και καταγοητευμένοι θα φύγουν από το νησί μας, παίρνοντας μαζί τους, όχι μόνο την εμπειρία της συμμετοχής τους σε ένα τέτοιου μεγέθους δρώμενο, αλλά και ένα κομμάτι της ιστορίας και του τόπου μας.

Η επιτυχία του δρώμενου είναι δεδομένη. Όλα αυτά τα χρόνια διοργανωτές και συμμετέχοντες δίνουν πραγματικά τον εαυτό τους για την άρτια διεξαγωγή του και τους ευχαριστούμε θερμά.

Θα σας περιμένουμε όλους στις 17 Φεβρουαρίου 2018. Η πομπή θα ξεκινήσει στις 6:30 μμ. από την πλατεία Αγ. Παύλου και θα καταλήξει στην πλατεία Αγ. Μάρκου όπου εκεί θα εκτυλιχθεί το δρώμενο «του Βενετσιάνικου Γάμου στο Τζάντε 16ος αι.» μπροστά από ένα πανέμορφο σκηνικό, αποτυπώνοντας την αρχιτεκτονική του νησιού μας.

Για την ομάδα του
Βενετσιάνικου Γάμου στο Τζάντε 16ος αι.
Σταματία Γασπαράτου Μιλάνου