Ζάκυνθος: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον Βραχίωνα

ενεργό link
ΦΩΤΙΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ 2017 (Αντιγραφή)
Φωτογραφία: ermisnews.gr
ενεργό link

Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά που καίει από τις 14:30 περίπου σήμερα το μεσημέρι, το όρος Βραχίωνα και αυτή τη στιγμή καίει πάνω από χωριά Πηγαδάκια και Καλλιθέα.

H αγωνία των κατοίκων της περιοχής είναι πολύ μεγάλη καθώς η μεγάλη φωτιά καίει στους πρόπωδες του όρου λίγα χιλιόμετρα από τις οικίες τους.

Στο σημείο βρίσκονται όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού ενώ νωρίς το απόγευμα έφτασαν στην Ζάκυνθο, για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης 30 πυροσβέστες με 4 οχήματα από την Πάτρα και τον Πύργο.

Μέχρι την δύση του ηλίου, ρίξεις νερού έκαναν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, 2 πετσετέρ και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από χίλια στρέμματα δασικής έκτασης και ελαιώνες ενω φόβοι υπάρχουν και για στάβλους που βρίσκονται πάνω στο βουνό.

Τέλος, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσήμερι στο χωριό της Βολίμας στην βόρεια πλευρά της Ζάκυνθου. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας κινήθηκαν πολύ γρήγορα και η φωτιά δεν πήρε μεγάλη έκταση.

Πηγή: http://ermisnews.gr