Ζάκυνθος: Ανακοίνωση Συλλόγου Γερμανόφωνων Γυναικών | Δεν θα γίνει φέτος χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζάρι

ενεργό link
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2016
Φώτο Αρχείου
ενεργό link

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΩΝ

Ο “ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ” υπάρχει και δραστηριοποιείται στο νησί πάνω από 20 χρόνια, προσφέροντας φιλανθρωπικό έργο. Ο Σύλλογός μας, με πολλή χαρά κι αγάπη, οργάνωνε το γνωστό χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζάρι, με χειροποίητα αντικείμενα που δημιουργούσαν τα μέλη του. Με τα έσοδα ενίσχυε κάθε χρόνο δεκάδες άπορες οικογένειες και έκανε προσφορές σε κοινωνικά ιδρύματα του νησιού, όπως το Γηροκομείο/Ορφανοτροφείο (ΟΔΑΖ), το Ειδικό Σχολείο, το Νοσοκομείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.α…

Τα περασμένα Χριστούγεννα μας “κόπηκαν τα φτερά”.. με την επιβολή υπέρογκου και άδικου προστίμου, με την ψευδή κατηγορία της άρνησης συνεργασίας με τη ΣΔΟΕ Πύργου, σε έλεγχο που έκανε στο χριστουγεννιάτικο παζάρι μας. Μάρτυρες των γεγονότων και της αλήθειας ήταν πολλοί Ζακυνθινοί, που ήταν παρόντες. Με σεβασμό στη νομοθεσία και τους νόμιμους ελέγχους, κάναμε την προσπάθειά μας να αρθεί το άδικο πρόστιμο, καταθέτοντας προσφυγή με την αλήθεια και τις απόψεις μας, στα νόμιμα προβλεπόμενα όργανα, που όμως έπεσε στο κενό! Ο Σύλλογός μας υποχρεώθηκε να καταβάλλει πρόστιμο ποσού 2.800 ευρώ, κυρίως από το ταμείο και τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και κάποιους Ζακυνθινούς, φίλους του συλλόγου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά! Το αποτέλεσμα ήταν να μηδενιστεί το αποθεματικό του ταμείου και το κουράγιο μας να συνεχίσουμε το φιλανθρωπικό μας έργο και γι’ αυτό θα διακόψουμε τη δράση του, κάτι που μας λυπεί βαθειά!..

Παρότι θεωρούμε τη φιλανθρωπική δράση οφειλόμενη πράξη αγάπης και προσφοράς στο συνάνθρωπο, ως ελάχιστη εκδήλωση αλληλεγγύης, αλλτρουϊσμού κι ευγνωμοσύνης για την ίδια τη ζωή, ιδίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης και ότι θα έπρεπε να στηρίζεται από την πολιτεία, δυστυχώς ισχύει το αντίθετο. Δεν κρύβουμε την απογοήτευση μας γι’ αυτό!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την καρδία μας όλους τους Ζακυνθινούς για την αγάπη και την υποστήριξή τους, όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντάς μας χαρά και κουράγιο για την προσπάθειά μας.

Η καρδιά μας θα χτυπά δυνατά στη σκέψη όσων χρειάζονται βοήθεια αυτές τις μέρες αγάπης και λυπούμαστε πολύ που δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε έμπρακτα..

Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά!, με Ειρήνη, Αγάπη και Υγεία για όλο τον κόσμο