Ζάκυνθος: Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΠΦΥ στο νησί

0
10
ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΠΟΛΗ
Φωτογραφία: Aldi Zela

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΦΥ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Με την πρόσληψη επικουρικού ιατρού βιοπαθολογίας με τριετή θητεία στο ΚΥ Ζακύνθου είναι εφικτή πλέον η εκτέλεση των μικροβιολογικών και βιοχημικών εξετάσεων τόσο στο ΚΥ Ζακύνθου, όσο και στο ΚΥ Κατασταρίου.

Δραστηριοποιείται η Τοπική Ομάδα Υγείας, στο χώρο του ΚΥ, ως ανεξάρτητη διεπιστημονική ομάδα με παιδίατρο, νοσηλεύτρια, κοινωνική λειτουργό, επισκέπτρια υγείας και διοικητικό υπάλληλο, ενώ στο ΚΥ οργανώθηκε το Εμβολιαστικό Κέντρο. Παράλληλα αποκαταστάθηκαν τα δύο Οδοντιατρεία της Μονάδας της Ζακύνθου.

Επαναλειτουργεί το ιατρείο του Αγίου Λέοντα, εξυπηρετώντας και τα τέσσερα γειτονικά ορεινά χωριά, το οποίο παρέμενε κλειστό από το 2010.

Το προσωπικό καθαριότητας εργάζεται πλέον με ατομικές συμβάσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και το νόμιμο μισθό, απελευθερωμένο από την εργολαβική εταιρεία.
Προχωρά σταδιακά η ανακαίνιση του χώρου του ΚΥ της Ζακύνθου.

Παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς των προηγουμένων ετών και τις δυσκολίες που απορρέουν από τη νησιωτικότητα, η προσπάθεια αναβάθμισης των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας είναι συνεχής. Με στόχο την διεύρυνση της κάλυψης του πληθυσμού με δωρεάν, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Η προσπάθεια αυτή δεν θα είχε αποτέλεσμα χωρίς τη στήριξη των λειτουργών και των υπαλλήλων των δομών της ΠΦΥ στη Ζάκυνθο και ιδιαίτερα των επιστημονικά υπεύθυνων των ΚΥ.

Τους ευχαριστούμε θερμά.