Ελλάδα: Zante Dilemma | Νέο τραγούδι αφιερωμένο στο Φάνη Κολλιόπουλο (Βίντεο)

ενεργό link
ενεργό link

Το συγκρότημα Zante Dilemma έγραψαν ένα συγκινητικό και όμορφο τραγούδι για τον Φάνη Κολλιόπουλο, που «έφυγε» από την επίγεια ζωή το Δεκέμβριο του 2012.

Η οικογένεια του και όσοι τον γνώριζαν, φίλοι και γνωστοί, δεν πρόκειται να «σβήσουν» από το μυαλό και την μνήμη τους τον Φάνη, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και γεμάτος καλοσύνη, με ένα μόνιμο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη του.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 37 ετών, ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο. Ο Φάνης Κολλιόπουλος είχε φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του Κεραυνού Αιγίου, της Ολυμπιάδας Πατρών, της Παναχαϊκής, της Νίκης Προαστίου, της ΕΑΠ, του Κόροιβου Αμαλιάδας και του Πατρέα. Ξεκίνησε την καριέρα του από το Σκαγιοπούλειο.

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2010 και ασχολήθηκε με την προπονητική, αρχικά στην ΕΑΠ κι εν συνεχεία στα τμήματα υποδομής της Ολυμπιάδας και στην ανδρική ομάδα της Α.Ε. Λεχαινών. Ήταν, παράλληλα, γνωστός για την έντονη δράση του κατά την περίοδο του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ είχε εργαστεί και ως μπάρμπαν σε γνωστά μαγαζιά της Πάτρας.

ΦΑΝΗΣ

Όνειρο με προθεσμία
είναι η αλήθεια που ζητώ
μια χαμένη ευκαιρία
να σε βρω
από τότε που΄χεις φύγει
είμαι σημάδι του καιρού
μια τελευταία βολή
στο καλάθι του ουρανού

Θα πετάξω
πάνω από τα κύματα
σ΄ένα ταξίδι
πάνω από τ΄αστέρια
ίσως να σε βρω
μέσα στα χρώματα
αγκαλιά μέσα στα δυο σου χέρια

Φάνη
δώσ’μου τον καιρό
τη νύχτα αυτή
να αγγίξω το Θεό
δώσ’μου λίγη δύναμη
να αντέξω

Φάνη
δώσ’μου την ευχή
να φύγω
απ’αυτή τη φυλακή
θέλω
στα όνειρα μου
να είσαι εκεί.