Ελλάδα: Μη κερδοσκοπικός οργανισμός Earth Guardians Greece | Περιβαλλοντικές δράσεις σε όλη την χώρα!

ενεργό link
ενεργό link

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Earth Guardians ιδρύθηκε το 1992, από νέους ανθρώπους με αίτημα ένα καλύτερο μέλλον για το περιβάλλον και έχοντας ως κύριο στόχο τη συσπείρωση όλο και περισσότερων νέων μελών ανά τον πλανήτη που θα ήθελαν να προσπαθήσουν πιο οργανωμένα για περιβαλλοντικές δράσεις και ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης.

Μέσα στα χρόνια, δημιουργήθηκαν παραρτήματα, δηλαδή ομάδες ανά χώρα για ποιο στοχευμένες δράσεις.
Η ιδρύτρια της ελληνικής ομάδας (Earth Guardians Greece) , Ισαβέλα Μαρζιγιέ , έχει μάλιστα καταγωγή από το Αγρίνιο και με ανάρτησή της στη σελίδα της ομάδας στο facebook, εξηγεί πως γίνεται προσπάθεια εύρεσης ατόμων από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στο όλο εγχείρημα.

«Όταν μεγαλώσει η ομάδα μας θα αρχίσουμε τις δράσεις μας σε όλη τη χώρα και θα προωθούμε τον πράσινο τρόπο ζωής. Μπορείς κι εσύ! Κάνε like στην σελίδα μας και προώθησε την όσο μπορείς, γιατί όσο περισσότεροι τόσο πιο δυνατοί. Μετάδωσέ το στην οικογένεια σου, στους φίλους και στους γνωστούς σου και γίνε και εσύ ενεργό μέλος του οργανισμού μας. Το μέλλον είναι στα χέρια μας!», αναφέρεται στην ίδια ανάρτηση.
Η Ισαβέλα Μαρζιγιέ τόνισε στο  Zante News Time πως σκοπός της Earth Guardians Greece είναι να συγκεντρώσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί και όσα περισσότερα ενεργά μέλη από τη Ζάκυνθο αλλά και όλη την Ελλάδα για να συνεργασία με τον Οργανισμό και στήριξη των δραστηριοτήτων του.
«Περισσότερο αναζητούμε νέο κόσμο, διότι το μέλλον είναι στα χέρια μας! Έχω δημιουργήσει την ομάδα του Αγρινίου, αφού κατάγομαι από εδώ, την ομάδα της Πάτρας και την ομάδα της Νέας Μάκρης  όπου συντονίζουμε και οργανώνουμε καλύτερα τις κινήσεις μας. Ψάχνουμε άτομα από όλη την Ελλάδα. Η βοήθεια όλων είναι πολύτιμη», σημειώνει η ίδια.

Ο Οργανισμός κινητοποιεί για δράσεις ανακύκλωσης, καθαριότητας κλπ.

Η αμέσως επόμενη δράση των Earth Guardians Greece, θα γίνει την Τετάρτη 8 Αυγούστου, στην Πάτρα και πρόκειται για δράση καθαρισμού της πλαζ.

Το σημείο συνάντησης θα είναι το μέρος του beach volley στην πλαζ, όπου εκεί θα βρίσκεται η ομάδα της Πάτρας και θα περιμένουν όποιον θέλει να συνδράμει.

«Πάρτε μαζί σας γάντια και σακούλες και ετοιμαστείτε να μαζέψετε όσα περισσότερα σκουπίδια μπορείτε! Φέρτε τους φίλους σας, την οικογένειά σας και τους γνωστούς σας, κοινοποιήστε την εκδήλωση μας και υποστηρίξτε μας στον αγώνα για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον!», αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας στη σελίδα της στο facebook.

Ο λογαριασμός μας στο Instagram : @earthguardiansgreece και στο Facebook : Earth Guardians Greece.