Ζάκυνθος: Χρηματική ποινή αλλά και προσωπική κράτηση για όσους παραβλέψουν τις απαγορεύσεις για την ρίψη απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ

ενεργό link
ενεργό link

ΧΥΤΑ (Αντιγραφή)

Χρηματική ποινή ύψους 10.000 Ευρώ αλλά και προσωπική κράτηση διάρκειας 6 μηνών για όσους παραβλέψουν τις απαγορεύσεις για την ρίψη απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ στο Σκοπό προβλέπει η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που εξέδωσε το Πρωτοδικείο Ζακύνθου και βρίσκεται ήδη στα χέρια του Δημάρχου Π. Κολοκοτσά αλλά και του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Π. Μυλωνά.

Η απόφαση του δικαστηρίου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μη αναμενόμενη, λαμβάνοντας  υπόψη την σημερινή εικόνα του υπερκορεσμένου ΧΥΤΑ που έχει μετατραπεί σε χωματερή, το γεγονός ότι στερείται άδεια και ότι η λειτουργία του έχει οδηγήσει στην καταδίκη της Χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ωστόσο έχει ειδικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι το Δικαστήριο στην απόφαση του παραθέτει εν συντομία το ιστορικό της διαχείρισης των απορριμμάτων που ξεκινά το 2005 με την υποβολή του φακέλου για την προκαταρκτική εκτίμηση για το νέο ΧΥΤΑ και καταλήξει στην άνοιξη του 2017 οπότε και ελήφθησαν οι τελικές αποφάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Λίβα. Μέσα από την παράθεση αυτών των στοιχείων, επισημαίνεται το γεγονός ότι το πρόβλημα του ΧΥΤΑ ήταν υπαρκτό και γνωστό στις αρχές για παραπάνω από μια δεκαετία.

Για περισσότερα πατήστε στη πηγή…

Πηγή: http://www.ermisnews.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το παρόν άρθρο είναι αναδημοσίευση από την παραπάνω πηγή, ο σύνδεσμος της οποίας παραπέμπει στην ίδια την πηγή. Το ιστολόγιό μας δεν έχει ασχοληθεί δημοσιογραφικά, οπότε ότι διαφωνία μπορεί να έχετε μπορείτε να απευθυνθείτε στην ίδια την πηγή. Σας ενημερώνουμε ότι το ιστολόγιο είναι ενημερωτικό και όχι δημοσιογραφικό.