Ζάκυνθος: Δίκη 27χρονου Αλέξη | Το Δικαστήριο επέβαλε συνολικά ποινή κάθειρξης οκτώ ετών | Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έκρινε, χθές το βράδυ, το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πατρών τον 27χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον πατέρα του στην Ζάκυνθο, τον Μάιο του 2018. Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του thebest.gr Κωνσταντίνα Τσίχλα που βρίσκόταν στην αίθουσα, το Δικαστήριο αναγνώρισε στον 27χρονο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της συμπεριφοράς του θύματος απέναντι στον δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του κατά την απολογία του. Επίσης κρίθηκε ένοχος για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

12.7.2019-23.05: Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας, ανακοίνωσε πριν από λίγο την ποινή. Το Δικαστήριο επέβαλε συνολικά ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, επτά χρόνια για δολοφονία του πατέρα του που συγχωνεύονται με την ποινή για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Η ποινή είναι χωρίς αναστολή και από αυτή αφαιρείται ο ένας χρόνος κράτησης του 27χρονου, που ήταν προφυλακισμένος. Επίσης το Δικαστήριο αποφάσισε τη δήμευση των αντικειμένων του εγκλήματος.

12.7.2019-23.52: Τελικά, το Δικαστήριο αποφάσισε ο 27χρονος να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο.

Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το ακροατήριο.

Διαβάστε περισσότερα στο https://www.thebest.gr