Ελλάδα: «Έσπασαν» τα ισόβια για τον πατέρα-δολοφόνο της 6χρονης Στέλλας

«Έσπασαν» τα ισόβια του συνταξιούχου αστυνομικού που το 2017 είχε σκοτώσει την 6χρονη κόρη του, τη Στέλλα, πετώντας το πτώμα της σε κάδο απορριμμάτων. μια υπόθεση που είχε προκαλέσει πανελλήνιο σοκ.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα να μην αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο μειωμένος καταλογισμός αλλά του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και έξι μηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού.

Πρωτόδικα ο 62χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο συνταξιούχος αστυνομικός, έπνιξε το κοριτσάκι που είχε κινητικά προβλήματα, όταν προσπάθησε να σταματήσει το κλάμα του, ενόσω του έκανε μπάνιο. Στη συνέχεια, έβαλε το πτώμα σε σακούλα σκουπιδιών και το πέταξε στα σκουπίδια. Από την αρχή της εξαφάνισής της, υπήρχαν υποψίες για τον πατέρας της, που κρατήθηκε και ανακρίθηκε για ώρες, καθώς η κατάθεσή του όταν δήλωσε την εξαφάνιση είχε πολλές ανακρίβειες και αντιφάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο: lifo.gr