Ζάκυνθος: Χριστίνα Τετράδη | Επισκέφθηκε τις Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και του Λιμεναρχείου

Στο πλαίσιο των επαφών της για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της ανομίας, καθώς και την πρόληψη και την προστασία από πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές, η υποψήφια Βουλευτής Ζακύνθου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χριστίνα Τετράδη, επισκέφθηκε τις Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και του Λιμεναρχείου, όπου και συζήτησε με το προσωπικό τα προβλήματα και τα ζητήματα που τους απασχολούν. Η κ. Τετράδη δεσμεύθηκε πως θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε ό,τι χρειαστούν.

Αρχικά συνομίλησε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής, κ. Ιωάννη Πανόπουλο, ο οποίος ζήτησε να γίνει ένας κοινός φορέας για την πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών και να μην συνεχιστεί ουσιαστικά ο σημερινός κατακερματισμός αρμοδιοτήτων, όπου η πρόληψη ανήκει στο Δασαρχείο, το οποίο χρηματοδοτείται από το κράτος για να κάνει παρεμβάσεις και την καταστολή την έχει η Πυροσβεστική.

Από την πλευρά τους οι πυροσβέστες έθεσαν ζητήματα εργασιακά (όπως είναι οι προσλήψεις επιπρόσθετου προσωπικού), με την επισήμανση ότι θα πρέπει ο νέος διαγωνισμός να έχει το κριτήριο της εντοπιότητας, ώστε αφενός να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για να εργαστεί κάποιος εκεί και αφετέρου να μην ταλαιπωρούνται συνάδελφοί τους που έρχονται στο νησί από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και επιχειρησιακά, που αφορούν κυρίως την απουσία πεζοπόρου τμήματος πυροσβεστών στο νησί μας.

Στη συνέχεια η κ. Τετράδη, που συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ, κ. Ντένη Πέττα, πήγε στο Λιμεναρχείο, όπου την υποδέχθηκε ο Λιμενάρχης, κ. Αθανάσιος Σιούτης, και ο οποίος την ενημέρωσε για μια σειρά από θέματα όπως: Α) Το «Ναυάγιο» και η απαγόρευση που έχει αποφασιστεί για τον ελλιμενισμό των σκαφών 40 μέτρα περιμετρικά της παραλίας. Β) Η υποστελέχωση της κεντρικής υπηρεσίας και του Λιμενικού Σταθμού Βολιμών. Γ) Τα λύματα που εντοπίζονται στον θαλάσσιο χώρο. Δ) Η ανάγκη για δημιουργία Λιμενικού Φυλακίου στο Λαγανά. Ε) Η απώλεια 250 θέσεων στάθμευσης ΙΧ στον τραπεζοειδή, εξαιτίας των προβλημάτων που δημιούργησε ο σεισμός τον Οκτώβριο του 2018.