Ελλάδα: Βουτιά «Θανατου» για τον Ελληνικό τουρισμό | Τα λάθη που θα μας στοιχίσουν

ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΝΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ (Αντιγραφή)

Κι ενώ οι ξενοδόχοι ανά την Ελλάδα, μετά από έναν Μάιο που κινήθηκε σαφώς χαμηλότερα σε επίπεδο πληρότητας σε σχέση με τον περσινό, εκφράζουν ανησυχίες για το πώς θα κινηθεί το θερμό δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου της υψηλής σεζόν, δεχόμενοι παράλληλα πιέσεις και για εκπτώσεις, οι ξενοδόχοι της Τουρκίας τρίβουν τα χέρια τους γιατί φέτος αποδεικνύεται ότι είναι η χρονιά τους.

Για τους Ελληνες ξενοδόχους ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει επίσης με υποτονικούς ρυθμούς και χαμηλότερες κρατήσεις από το εξωτερικό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, τόσο σε μικρότερα νησιά όπως η Μήλος ή η Θάσος όσο και σε μεγάλους δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Ρόδος, η Κρήτη ή η Κως, γεγονός το οποίο προκαλεί ανησυχία για τη συνέχεια της τουριστικής σεζόν. Αποθαρρυντικά για τους ξενοδόχους ήταν τα ποσοστά πληρότητας του Μαΐου – έστω και αν διαχρονικά ως μήνας παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα, θεωρήθηκε ο χειρότερος των τελευταίων ετών.

Ενδεικτικά, με βάση τις εκτιμήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), οι πληρότητες πανελλαδικά κινήθηκαν κοντά στο 50%, ενώ πέρυσι τα αντίστοιχα ποσοστά είχαν αγγίξει ακόμη και το 70%. Οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για πτωτική τάση φέτος, όπως καταγράφεται μέχρι στιγμής στα νούμερά τους, αναμένοντας εναγωνίως τη ροή των κρατήσεων των επόμενων εβδομάδων.

Διαβάστε περισσότερα στο: Πρώτο Θέμα