Ιόνιο: Επίσκεψη του Πρωθυπουργου στη Λευκάδα | Μέλη της ασφάλειας του Αλέξη Τσίπρα έσυραν διαδηλωτή

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ελλάς το μεγαλείο σου.

Με τη βία απομάκρυναν διαδηλωτή από το ακουστικό, αλλά και οπτικό πεδίο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λευκάδα.

Τα λεγόμενα του διαδηλωτή μάλλον δεν άρεσαν στον πρωθυπουργό και έτσι αποφάσισαν δια της βίας να τον απομακρύνουν για να μην τον ενοχλήσει .Σύμφωνα με την καταγγελία της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λευκάδας ενάντια στις εξορύξεις τα μέλη της είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε διαμαρτυρία κατά των σχεδιαζόμενων εξορύξεων πετρελαίου στο Ιόνιο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στις 10:30 το πρωί μόλις. εφτασε ο Μιχάλης Μαραγκάκης εκπαιδευτικός και μέλος της πρωτοβουλίας στο νοσοκομείο όπου περίμενε άλλα μέλη για να ανοίξουν το πανό της πρωτοβουλίας το οποίο κρατούσε διπλωμένο στα χέρια του τον σταμάτησε η ασφάλεια

Σαν να ήταν κάποιος κοινός εγκληματίας του ζήτησαν την ταυτότητα και αναγκαστικά τον πήγαν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση όπου κρατήθηκε για μία ώρα

Εφόσον ο καθηγητής επέστρεψε στο σημείο συμμετείχε στην ποδηλατάδα όπως είχε προγραμματιστεί και μετά το τέλος της δράσης χωρίς να κρατάει πλέον κάποιο πάνω έφτασε στην κεντρική πλατεία όπου βρισκόταν και ο Αλέξης Τσίπρας σε κάποιο από τα μαγαζιά.

Μάλλον η εμφάνιση του καθηγητή δεν άρεσε και πολύ στον πρωθυπουργό εφόσον οι ασφαλίτες τον περικύκλωσαν και του ζήτησαν με πολύ άσχημο τρόπο να φύγει μετά την άρνηση του άρχισαν να τον σπρώχνουν καταγγελία της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λευκάδας .

Ο ίδιος τους δήλωσε ότι παραβιάζουν το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και αφού τον άφησαν, σηκώθηκε και φώναξε δυνατά ενάντια στις εξορύξεις και την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Πρωτοβουλίας όμως, το περιστατικό δεν έληξε εκεί, αλλά είχε και ακόμα πιο… τραγελαφική συνέχεια. Όπως αναφέρουν, τους υποδείχθηκε να καθίσουν σε συγκεκριμένο μαγαζί της πλατείας της Λευκάδας και όχι όπου ήθελαν, ενώ στον ίδιο τον Μιχάλη Μαραγκάκη, που είχε καθίσει αλλού, «μόλις ήρθε το γκαρσόνι να παραγγείλουνε, ήρθαν και πέντε ασφαλίτες και τους ζήτησαν να φύγουνε όλοι από εκεί.