Ιόνιο: Γαλάζιες σημαίες για Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Κέρκυρα αλλά όχι για τη Ζάκυνθο

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ (Αντιγραφή)

Γαλάζιες σημαίες για Κεφαλλονιά Λευκάδα Κέρκυρα αλλά όχι για τη Ζάκυνθο

Όλοι οι κάτοικοι της Ζακύνθου λένε με ένα στόμα μία φωνή στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.Το ζητούμενο όμως είναι να να μεριμνήσουν για το 2020 η προεκλογική περίοδος Δυστυχώς δεν βοηθάει καθώς η ατζέντα των υποψηφίων έχει άλλες προτεραιότητες.

Πρέπει κάθε χρόνο το νησί να είναι προετοιμασμένο και να τηρεί όλα τα κριτήρια κάτι που από ότι φαίνεται είναι μάλλον δύσκολο.

Οι ζακυνθινοί λοιπόν απευθύνονται στις αρχές εφόσον δεν μπορεί να διανοηθεί ανθρώπινος νους ότι ένα νησί με τέτοιες ομορφιές είναι εκτός της λίστας των γαλάζιων σημαιών.

Χθες  ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και σκαφών αειφόρου τουρισμού.

Με 515 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 92 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.797 ακτές, 695 μαρίνες και 67 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.