Ζάκυνθος: Δημοτική Παράταξη «Ανάδραση» | Γνωρίστε τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Νικόλαο Τσίπηρα

Γεννήθηκα το 1969 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας από μετανάστες πρώτης γενιάς.
Το 1986 μαζί με την οικογένεια μου επιστρέψαμε στην Ελλάδα.
Σπούδασα στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών όπου αποφοίτησα το 1992 με δυο πτυχία στα Οικονομικά- Λογιστικά και Χρηματοπιστωτικά.

Το 1994 ξεκίνησα την επιχειρηματική μου δραστηριότητα στον τουριστικό κλάδο, αρχικά στην οικογενειακή επιχείρηση και γρήγορα ξεκίνησα την δική μου επιχείρηση.

Νωρίς ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με τα κοινά, αρχικά στην Ένωση Ξενοδόχων Ζακύνθου από το 1995-2003 ως Γενικός Γραμματέας, και συμμετείχα σε πολλές διεθνής τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης.

Από το 2006 έως και σήμερα εκλέγουμε στο ΔΣ του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, όπου διετέλεσα και αντιπρόεδρος.

Εκπροσωπώ την Ζάκυνθο από το 2012 έως και σήμερα στο Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΕΟΑΕΝ) ως αντιπρόεδρος.

Το 2018 Εκλέχτηκα ως Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρώπης(INSULEUR) απο την θέση του Οικονομικού Επόπτη.

Το 2014 έως και σήμερα είμαι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου. Ανέλαβα Πολλά καθήκοντα στα πλαίσια της συμμετοχής μου στην Δημοτική Αρχή, στο ΔΣ ΦΟΔΣΑ ,Υπεύθυνος προγραμματισμού για την υλοποίηση μεγάλων έργων και εντάξεις σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Εκπρόσωπος του Δημου στον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών της ΚΕΔΕ.

Από το 2014 έως και σήμερα είμαι ο Πρόεδρος Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος Leader Ζακύνθου.

Από το 2007-2016 Μέλος ΝΟΔΕ Ζακύνθου της Νέας Δημοκρατίας όπου διετελεσα αντιπροεδρος, και πρόεδρος ΔΑΚ Μικρομεσαιων Επιχειρήσεων Νέας Δημοκρατίας από 2006-Σημερα.

Απο το 2013-σημερα είμαι Αντιπρόεδρος του Απολλοφάνους Φιλόξενος, Αθλητικό Σωματείο Ζιου Ζιτσου.

Το πιο σημαντικό σημείο αναφοράς της ζωής μου είναι ο γάμος μου με την δημοσιογράφο Μαριέττα Ποταμίτη και η απόκτηση των τριών μας παιδιών, Αναστασία, Νεφέλη και ο Αντώνης.