Κύπρος : Serial killer | Λάσπη «μέχρι τη μέση» στην Κόκκινη Λίμνη

Για τέταρτη φορά οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ο 35χρονος serial killer Νίκος Μεταξάς, για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του.

Εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης και του βιασμού. Η διερεύνηση των υποθέσεων δεν έχει ολοκληρωθεί γι’ αυτό και η Αστυνομία θα ζητήσει σήμερα την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του 35χρονου για άλλες οκτώ ημέρες.

Ο 35χρονος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές και σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25/4/2019 τη διάπραξη επτά φόνων με θύματα πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.

Πρόκειται για τη Μέρι Ρόουζ και την εξάχρονη κόρη της Σιέρα από τις Φιλιππίνες, την Αριάν Παλάνας από τις Φιλιππίνες, τη Μαρικάρ Βαλντέζ από τις Φιλιππίνες, τη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και την οκτάχρονη κόρη της Έλενα Μπουνέα από τη Ρουμανία και την Κχαντχά Ανού από το Νεπάλ.

Όλα τα θύματα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία ως ελλείποντα πρόσωπα εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού Μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε τον χώρο εργασίας της.

Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί πέντε σοροί και έχουν ταυτοποιηθεί οι δύο, της Mέρι Ρόουζ και της Αριάν Παλάνας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων δυο θυμάτων, της Μαρικάρ Βαλντέζ στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και της εξάχρονης Σιέρα στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο.

Εναντίον του 35χρονου διερευνάται και υπόθεση βιασμού νεαρής γυναίκας. Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, κατά το έτος 2017 στην επαρχία Λευκωσίας, ο ύποπτος ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέλησή της, ενώ κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ο 35χρονος βιντεογραφούσε με το κινητό του τηλέφωνο. Η γυναίκα ανέφερε ότι τον ύποπτο τον γνώρισε τέλη του 2016 μέσω του διαδικτύου.

Διαβάστε περισσότερα στο: Πρώτο Θέμα